Slide thumbnail

Jan Schake

Tieke Roosen

Jan Schake

Na vele jaren werkzaam geweest te zijn in de Sociale Zekerheid, besloot Jan zich te storten in zijn droom: het creëren van een grote wijngaard waar het goed toeven is. Zijn achtergrond als manager van een re-integratiebedrijf komt goed van pas bij de vormgeving van het dagcentrum.

Toen hij in 2004 bij de gemeente op bezoek ging om zijn plannen uit de doeken te doen was het terrein aan Langs de Akker net aangekocht als recreatiegebied. Omdat er nog geen invulling was voor het gebied besloot men dat een wijngaard een goede bestemming zou zijn.
Een prachtig geschenk waar Jan en Tieke dagelijks van genieten.
Samen met Tieke is het zijn grootste wens om de gasten en vrienden van de Amsteltuin een heerlijke plek te bieden waar plezier en gezondheid centraal staan.

Tieke Roosen 

Tieke was vele jaren werkzaam als partymanager in de cateringbranche. Daarna heeft zij het roer omgegooid en jarenlang gewerkt in de Zorg als coördinator Welzijn van een woonzorgcentrum voor senioren.
Hier was zij verantwoordelijk voor het initiëren en coördineren van dagbesteding voor de cliënten op de PG afdeling, de andere bewoners en mensen vanuit de wijk. Daarnaast heeft zij ook een aantal projecten opgezet zoals een seniorenrestaurant en een serviceproject om de kwaliteit van leven voor de bewoners te vergroten.

Zij heeft in samenwerking met re-integratiebedrijven en het speciaal onderwijs bevorderd dat mensen met achterstand tot de arbeidsmarkt of met leerproblemen geregeld in een passende functie konden worden geplaatst binnen het woonzorgcentrum. Zij nam vervolgens de individuele begeleiding van deze mensen voor haar rekening.
Met de mogelijkheid om op de prachtige locatie van de Amsteltuin een dagcentrum te starten waarin zij al haar kennis en ervaring ten volle kan benutten, gaat voor haar een droom in vervulling.
Zij verstaat als geen ander de kunst om het “grote genieten” te kunnen uitdragen.

laska.jpgboektieke en janJan en Tieke