passion4wines-wijncursus1

U bent al een wijngenieter met basiskennis, maar in deze cursus wordt  u een echte wijnkenner.

Wat leer ik tijdens de wijncursus?

We behandelen in de wijncursus SDEN3 onder meer de geschiedenis van wijn, kwaliteitsfactoren, vinificatieprocessen, druivenrassen, de belangrijkste wijngebieden en wijnwetten, wijnbehandeling en wijn-spijs.

Maar let op: deze wijncursus is absoluut niet theoretisch van opzet. Want de focus op het proeven en leren herkennen van wijn. Het lijkt veel, maar we proeven zo’n 100 wijnen. Dat maakt het mogelijk dat u de meest bekende druivenrassen zal leren herkennen en dat u ook wijnen gaat drinken uit minder bekend staande wijn regio’s. Met andere woorden: naast de behandeling van theorie, is de focus van de cursus op het proeven en genieten van wijn, waarbij u na enkele avonden al  “blind” leert te proeven.

Cursusboek

Het cursusboek ‘’De wijnwereld’’ van Michel van Tuil wordt gebruikt als leidraad, maar de lessen zijn zeer interactief en gaan dieper en verder dan het boek. Tussen de lessen door krijgt u (digitaal) studie materiaal doorgemaild en informatie over vakbladen en handige websites.

Data en tijden van de cursusavonden:

Voor nadere informatie hierover zie: www.WijncursusAmsterdam.nl of email naar: heiko@passion4wines.nl

Locatie:

Wijngaard de Amsteltuin, Langs de Akker 5, Amstelveen en: de wijnkelder van De Veranda, Amstelveenseweg 764, Amsterdam

Cursusprijs:

Deelname bedraagt €525,- per persoon. Dit is inclusief alle wijnen (ongeveer 100), kaas, stokbrood, lesmateriaal en proefexamen.  Als bezoeker van Wijngaard De Amsteltuin ontvangt u nog een speciale attentie bij inschrijving.

Inschrijven:

Voor nadere informatie hierover zie: http://wijncursusamsterdam.nl/wijncursus-9-avonden/

Vragen?

Voor vragen kan rechtstreeks contact opgenomen worden met de wijndocent Heiko Obermanheiko@passion4wines.nl of 06 10957307