passion4wines-wijncursus1U bent al een wijngenieter met een redelijke basiskennis, maar na deze negen avonden (19.30-22.00) bent u een echte wijnkenner. Als u deze wijncursus doorlopen heeft, kunt u examen doen voor het Wijnbrevet, wat u nodig heeft als u eventueel (later) vinoloog wilt worden.

Wat leer ik tijdens de wijncursus?

We behandelen in deze wijncursus SWEN 2 onder meer de geschiedenis van wijn, kwaliteitsfactoren, vinificatieprocessen, druivenrassen, de belangrijkste wijngebieden en wijnwetten, wijnbehandeling en wijn-spijs.

Maar let op: deze wijncursus is absoluut niet theoretisch van opzet. Want de focus op het proeven en leren herkennen van wijn. Het lijkt veel, maar we proeven zo’n 100 wijnen. Dat maakt het mogelijk dat u de meest bekende druivenrassen zal leren herkennen en dat u ook wijnen gaat drinken uit minder bekend staande wijngregio’s. Met andere woorden: naast de behandeling van theorie, is de focus van de cursus op het proeven en genieten van wijn, waarbij u na enkele avonden al  “blind” leert te proeven.

Cursusboek

Het cursusboek ‘’De wijnwereld’’ van Michel van Tuil wordt gebruikt als leidraad, maar de lessen zijn zeer interactief en gaan dieper en verder dan het boek. Tussen de lessen door krijgt u (digitaal) studie materiaal doorgemaild en informatie over vakbladen en handige websites.

Data:

De  nieuwe cursus start in september. Voor nadere informatie heiko@passion4wines.nl

Locatie:

Wijngaard de Amsteltuin, Langs de Akker 5, 1186 DA Amstelveen

Prijs:

525,- per persoon

De avonden duren van 19.30 uur tot 22.00 uur met uitloop naar 22.30 uur.

Voor vragen kan rechtstreeks contact opgenomen worden met de wijndocent Heiko Oberman: heiko@passion4wines.nl of 06 10957307