Actueel

Gezocht: Vrijwilligers voor onze dagbesteding

Op onze prachtige locatie bieden we dagbesteding voor senioren met een cognitieve beperking. Vier dagen per week ontvangen we deelnemers met dementie, Parkinson, MS, CVA of afasie. Ook mensen met een psychische stoornis of dreigend isolement zijn hier heel welkom. Naast afwisselende activiteiten bieden we onze deelnemers een sfeer waarin ze zich helemaal thuis voelen. Wil jij hieraan een bijdrage leveren? 

Wijnwinkel blijft open

Ook tijdens de lockdown is onze wijnwinkel in ’t Wijnhuis open, van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur. Je kunt er terecht voor onze wijnen en cadeaus die alles met wijn te maken hebben. Liever een doosje wijn thuis laten bezorgen? Dat kan tijdens de lockdown zelfs gratis.

Logeren in de wijngaard

Even weg in eigen land en toch het gevoel dat je in Zuid-Europa bent? Kom logeren in onze wijngaard! ’t Oude huis is een pop-up vakantiewoning, ideaal voor een comfortabel en Coronaproof verblijf. Vanuit de woning heb je overal uitzicht over de wijnranken. Uiteraard kun je tijdens je verblijf een kijkje nemen in de wijnkelder en de wijnen proeven.

Oktober: oogstmaand

De druivenoogst is in september gestart, maar in oktober moeten echt alle druiven eraf. Er volgen nog zeker vier oogstdagen: Johanniter, Cabernet Cortis, Pinotin en Souvignier Gris gaan binnenkort in het vat. Even geen terrasjesdagen, rondleidingen en proeverijen, maar wel plukdagen!

Open dagen op 19 en 20 september 2020

Voordat alle druiven geoogst zijn, kan iedereen nog een kijkje nemen in onze wijngaard. Op zaterdag 19 en zondag 20 september doet de Amsteltuin mee aan de Open Dagen Nederlandse Wijngaarden. Je bent dan van harte welkom. Om je Coronaproof te kunnen ontvangen, moet je dit jaar van tevoren reserveren via dit formulier. Je reserveert alleen een “timeslot”; voor een rondleiding, proeverij of borrelmand hoef je niet te reserveren.

Terrasjesdagen in het weekend

Ook in september 2020 zijn het wijnhuis en de wijngaard vaak open voor spontaan bezoek: op zaterdag en zondag van 14.00 tot 18.00 uur kun je er terecht voor een goedgevulde borrelmand met heerlijke wijn en hapjes. In de wijngaard en de tuin kies je zelf een plek om te genieten; er is voldoende ruimte om een terrasje te pikken op anderhalve meter afstand. Kom langs.

Extra rondleidingen door de wijnboer

In september 2020 zijn er extra rondleidingen door de wijngaard en -kelder. Op zaterdag en zondag om 15.00 uur kun je op pad met wijnboer Douwe. Na afloop van de rondleiding laat hij je graag de wijnen van 2018 proeven. Kosten rondleiding inclusief twee proefglazen € 12,50 p.p.

Coronaproof vergaderen

Uiteraard hanteren we alle basisregels van de Rijksoverheid om Coronabesmetting te voorkomen. De voorzieningen hiervoor zijn op onze locatie aanwezig, zoals handgel, papieren handdoekjes en tissues. In ’t Oude huis kan met 2 tot 10 personen Coronaproof worden vergaderd; in ’t Grote huis met 10 tot 20 personen. 

Dagbesteding volgens Corona-richtlijnen

Op woensdag 20 mei 2020 kon onze dagbesteding weer open. Niet alleen onze cliënten, maar ook wij keken enorm uit naar deze dag. We zijn kleinschalig gestart, met groepen van vier cliënten per dagdeel. Als iedereen gewend is aan de Corona-richtlijnen, kunnen we hopelijk snel weer meer cliënten ontvangen.