Actueel

Open dag op 17 september 2023

Onze druivenranken staan er weer prachtig bij. Op zondag 17 september kun je dat met eigen ogen komen bewonderen. Op die dag doet de Amsteltuin weer mee aan de Open dagen Nederlandse wijngaarden. Je bent dan van harte welkom. Dit jaar hoef je niet te reserveren.

Terrasjesdagen met high wine

Vanaf 5 mei tot en met 1 oktober 2023 kun je op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 14.00 en 18.00 uur nog komen genieten van een high wine: heerlijke wijn van eigen bodem met bijpassende hapjes. Je reserveert een high wine mand en kiest zelf een mooie plek in de wijngaard. Let op: als er op onze website niet meer geboekt kan worden, is er geen plek meer. Bellen heeft geen zin.

Gezocht: Vrijwilligers voor onze dagbesteding

Op onze prachtige locatie bieden we dagbesteding voor senioren met een cognitieve beperking. Vijf dagen per week ontvangen we deelnemers met dementie, Parkinson, MS, CVA of afasie. Ook mensen met een psychische stoornis of dreigend isolement zijn hier heel welkom. Naast afwisselende activiteiten bieden we onze deelnemers een sfeer waarin ze zich helemaal thuis voelen. Wil jij hieraan een bijdrage leveren? 

Pop-up restaurant Fruits de Mer

Een rondleiding door de wijngaard met een glas bubbels en een met linnen gedekte tafel vol met bisque, zeevruchten, baguette en witte wijn zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Vanaf half juni tot begin september kun je tussen onze wijnranken genieten van een plateau fruits de mer, natuurlijk met een heerlijk glas witte wijn uit de Amsteltuin.

Openingstijden wijnwinkel

Vanaf 1 mei tot 1 oktober 2023 is onze wijnwinkel in ’t Wijnhuis geopend van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur, en van vrijdag tot en met zondag van 14.00 tot 18.00 uur.

Oktober: oogstmaand

De druivenoogst is in september gestart, maar in oktober moeten echt alle druiven eraf. Er volgen nog zeker vier oogstdagen: Johanniter, Cabernet Cortis, Pinotin en Souvignier Gris gaan binnenkort in het vat. Even geen terrasjesdagen, rondleidingen en proeverijen, maar wel plukdagen!