de Amsteltuin

de Amsteltuin

Welkom bij wijngaard de Amsteltuin, een bijzondere evenementenlocatie aan de rand van Amstelveen in het groene Amstelland. Hier vind je rust, ruimte en een ongedwongen sfeer. Of je nu komt voor een vergadering, feest, proeverij of dagbesteding, je voelt je snel thuis in de Amsteltuin.

Annelies en Douwe

Wie zijn wij

Op 1 mei 2019 maakten wij, Annelies Kruijthoff en Douwe Woudstra, de stap van kantoor naar wijngaard de Amsteltuin. We kozen voor de unieke combinatie van buiten werken, in direct contact met verschillende doelgroepen en met een relevante functie voor Amstelveen en omgeving.

Wijngaard

De wijngaard vormt het hart van de Amsteltuin. Op ruim een hectare groeien hier ruim 3.500 wijnranken van vijf druivenrassen: Solaris, Johanniter, Souvignier Gris, Pinotin en Cabernet Cortis. Geen klassieke, maar gekruiste druivensoorten die gemakkelijk met wat minder zon rijpen. Ook zijn deze soorten beter resistent tegen valse meeldauw.

Wijngaard
Binnenruimte met tafeltjes

Binnenruimtes

Voor een geslaagd evenement in de Amsteltuin hoeft het niet per sé mooi weer te zijn. We hebben onze ruimtes zo ingericht, dat iedereen zich binnen ook thuis voelt. Er zijn drie, of eigenlijk vier ruimtes als we de “oude” vergaderzaal ‘t Pianohuis meerekenen.

Onze wijnen

Het blijft bijzonder: wijnen uit Noord-Holland, die zich kunnen meten met wijnen uit traditionele wijnlanden als Frankrijk en Italië. Met speciale druivensoorten, beproefde werkwijzen en veel aandacht lukt het ons die te maken.

Kasten van houten kratten met wijnflessen en tafel met wijnflessen

Belangstelling voor dagbesteding in de Amsteltuin? Maak een afspraak en kom kennismaken.

Bel of mail:
06 – 137 159 88 of dagbesteding@amsteltuin.nl

Dagbesteding

In de groene omgeving en het sfeervolle gebouw voelt iedereen zich snel thuis. Mensen met een beperking komen hier graag voor ontspannende dagbesteding. Wandelen, muziek luisteren, schilderen, tuinieren, helpen in de wijngaard… alles kan, niets moet.

Vrijwilligers

In de dagbesteding werken we het liefst met vaste teams per dag. Naast twee coördinatoren zijn er drie tot vier vrijwilligers die helpen bij de activiteiten met cliënten. Met vertrouwde gezichten om zich heen voelen onze cliënten zich extra thuis. 

Twee mensen aan het werkt tussen de wijnranken
Wijngaard overzicht