Onze wijnen

Wijnkelder met wijnvaten

Onze wijnen

Het blijft bijzonder: wijnen uit Noord-Holland, die zich kunnen meten met wijnen uit traditionele wijnlanden als Frankrijk en Italië. Met speciale druivensoorten, beproefde werkwijzen en veel aandacht lukt het ons die te maken.

’t Witte genieten 2022

Een frisse, droge witte wijn. De wijn is een cuvée van de druivensoorten Solaris en Johanniter. De feitelijke samenstelling verschilt per jaar. Prijs per fles: € 15,50. Extra fles op het terras of in de wijngaard: € 32,50. Uitverkocht.

Gris d’Adriana

Een droge, frisse witte wijn, gemaakt van Souvignier Gris en de Solaris-druif. We noemden de wijn Gris d’Adriana, naar de boerderij die eerst op de plek van de Amsteltuin stond. Prijs per fles voor thuis: € 15,50. Extra fles op het terras of in de wijngaard: € 32,50. Uitverkocht.

’t Bruisende genieten 2022

Een rosé met een bubbeltje erin. Een aanrader voor ieder feestelijk moment! De rosé is gemaakt van de Pinotin-druiven. Prijs per fles: € 16,50. Extra fles op het terras of in de wijngaard: € 34,50. Uitverkocht.

Blanc d’Adriana 2020

Bijzonder is dat deze witte wijn gemaakt is van alle drie de witte druivenrassen in de Amsteltuin: Johanniter, Solaris en Souvignier Gris. We noemden de wijn naar de Adriana Hoeve die vroeger op de plek van onze wijngaard stond. Blanc d’Adriana heeft een volle, fruitige smaak. Prijs per fles voor thuis: € 15,50. Extra fles op het terras of in de wijngaard: € 30,00. Uitverkocht.

’t Rode genieten 2019

De rode wijn laat altijd langer op zich wachten; in mei bottelden we ’t Rode genieten 2019. Deze rode wijn, gemaakt van Cabernet Cortis en Pinotin, is meer dan 18 maanden gelagerd op eikenhouten vaten. Een volle wijn, heerlijk bij rundvlees of kaas. Extra fles op het terras of in de wijngaard: € 39,50. Uitverkocht.

Waar te koop?

De wijnen zijn te koop in ons wijnhuis in de Amsteltuin. Kijk hier voor de openingstijden. Daarnaast vind je onze wijnen bij wijnhandel W. van Schaik in Amstelveen. Bij restaurant De Jonge Dikkert en bij de Kruidfabriek staat onze wijn op de kaart.

Online bestellen

Je kunt onze wijnen per doos online bestellen. Stuur een mailtje naar wijngaard@amsteltuin.nl. We bezorgen in Amstelveen, Ouderkerk aan de Amstel en IJburg. Bezorgkosten: € 7,50. Ophalen in ons wijnhuis kan natuurlijk ook. Kijk naar de openingstijden. En sinds kort is onze wijn verkrijgbaar via www.nederlandsestreekwijnen.nl.