Onze wijnen

Wijnkelder met wijnvaten

Onze wijnen

Het blijft bijzonder: wijnen uit Noord-Holland, die zich kunnen meten met wijnen uit traditionele wijnlanden als Frankrijk en Italië. Met speciale druivensoorten, beproefde werkwijzen en veel aandacht lukt het ons die te maken.

’t Witte genieten 2019

Een frisse, droge witte wijn. De wijn is een cuvée van de druivensoorten Solaris en Johanniter. De feitelijke samenstelling verschilt per jaar. ’t Witte genieten 2019 kreeg een bronzen medaille bij de Wijnkeuring van de Lage Landen. Prijs per fles: € 13,50.

Gris d’Adriana 2019

Een volle, fruitige witte wijn, gemaakt van 85% Souvignier Gris en voor het overige van de Solaris-druif. We noemden de wijn Gris d’Adriana, naar de boerderij die eerst op de plek van de Amsteltuin stond. Gris d’Adriana 2019 ontving een bronzen medaille bij de Wijnkeuring van de Lage Landen. Prijs per fles: € 14,50. Uitverkocht.

’t Bruisende genieten 2020

Een rosé met een bubbeltje erin. Een aanrader voor ieder feestelijk moment! De rosé is gemaakt van de druiven Cabernet Cortis en Pinotin. Prijs per fles: € 15,50.

Blanc d’Adriana 2020

Bijzonder is dat deze witte wijn gemaakt is van alle drie de witte druivenrassen in de Amsteltuin: Johanniter, Solaris en Souvignier Gris. We noemden de wijn naar de Adriana Hoeve die vroeger op de plek van onze wijngaard stond. Blanc d’Adriana heeft een frisse, fruitige smaak. Prijs per fles: € 14,50.

’t Rode genieten 2018

De rode wijn laat altijd langer op zich wachten; in augustus bottelden we ’t Rode genieten 2018. Deze rode wijn, gemaakt van Cabernet Cortis en Pinotin, is meer dan 18 maanden gelagerd op eikenhouten vaten. Een volle wijn, heerlijk bij rundvlees of kaas. Prijs per fles: € 19,50. Uitverkocht.

Waar te koop?

De wijnen zijn te koop in ons wijnhuis in de Amsteltuin. Kijk hier voor de openingstijden. Daarnaast vind je onze wijnen bij Miltenburg & Rouhard in Amstelveen. Bij restaurant De Jonge Dikkert en bij de Kruidfabriek staat onze wijn op de kaart.

Online bestellen

Je kunt onze wijnen per doos online bestellen. We bezorgen in Amstelveen, Ouderkerk aan de Amstel en IJburg. Bezorgkosten: € 7,50. Ophalen in ons wijnhuis kan natuurlijk ook. Kijk naar de openingstijden.