Dagbesteding

Open doos Rummikub op tafel

Dagbesteding

In de groene omgeving en het sfeervolle gebouw voelt iedereen zich snel thuis. Mensen met een beperking komen hier graag voor ontspannende dagbesteding. Wandelen, muziek luisteren, schilderen, tuinieren, helpen in de wijngaard… alles kan, niets moet.

Voor wie?

De dagbesteding in de Amsteltuin is bedoeld voor mensen met een cognitieve beperking als gevolg van dementie, Parkinson, MS, CVA of afasie. Maar ook mensen met een psychische stoornis of dreigend isolement zijn hier heel welkom. En we doen het ook voor de mantelzorgers; zij hebben even tijd voor zichzelf.

Stimulans voor lichaam en geest

Een plezierige en ontspannen dag voor iedereen die aan onze dagbesteding deelneemt, dat is ons belangrijkste doel. We creëren veel gemeenschappelijke momenten: samen wandelen, koffiedrinken en lunchen. Voor iedere deelnemer bieden we daarnaast allerlei activiteiten, zoals (geheugen)spelletjes, tuinieren, helpen in de wijngaard, koken, muziek luisteren, knutselen en schilderen. Met ons aanbod stimuleren we lichaam en geest.

Vertrouwde gezichten

Elke dag is een vast en herkenbaar team aanwezig voor de begeleiding: twee zorgcoördinatoren en minimaal drie vrijwilligers. Er komen maximaal achttien deelnemers. Ook voor het vervoer van deelnemers met onze eigen bus is er dagelijks een vertrouwd gezicht: vrijwilligers Bert, Arie, Ton en Jan halen en brengen deelnemers die geen eigen vervoer hebben.

Hoe werkt het?

De Amsteltuin is aangesloten bij Landzijde, koepelorganisatie van ruim honderd zorgboerderijen in Noord-Holland. Na een kennismaking in de Amsteltuin, zorgt Landzijde onder andere voor het contract en de financiering. Op basis van een indicatie wordt de dagbesteding vanuit de WMO, de Wlz of een PGB gefinancierd.