Vrijwilligers

Vrouw bij een houten plantenbak

Zonder de betrokkenheid van vrijwilligers zou de Amsteltuin niet de plek zijn die het nu is. De wijngaard zelf wordt samen met de wijnboer zorgvuldig onderhouden door vrijwilligers met meer dan groene vingers. In de dagbesteding helpt een andere enthousiaste groep vrijwilligers om er een topdag van te maken voor cliënten. 

Vrijwilliger bij de dagbesteding

In de dagbesteding werken we het liefst met vaste teams per dag. Naast twee coördinatoren zijn er drie tot vier vrijwilligers die helpen bij de activiteiten met cliënten. Met vertrouwde gezichten om zich heen voelen onze cliënten zich extra thuis. 

Vrijwilliger in de wijngaard

Het werk in de wijngaard is een tijdrovende zaak. Een vast team van vrijwilligers komt het hele jaar door. Zij zijn bedreven in het snoeien; een nauwkeurige klus want een juiste snoei bepaalt de kwaliteit van de groei en de oogst! Maar ook komen zij graag voor het poetsen van de stammen, opbinden, toppen, uitdunnen van bladeren en trossen, en oogsten. 

Helpen bij de oogst

In de oogsttijd, vanaf begin oktober tot eind november hebben we altijd extra handen nodigen. We plukken, sorteren, ontstelen, kneuzen en persen dan de druiven. Zo’n oogstdag is een waar festijn, met een heerlijke lunch en aan het einde van de dag natuurlijk wijn uit de eigen kelder. 

Vrijwilliger worden in de Amsteltuin? Laat het ons weten via wijngaard@amsteltuin.nl of 06 137 159 88.